A plasztikai sebészet

Minden döntés, mely plasztikai sebészhez vezethet bennünket, lelki pszichológiai hátterű. Mindenkinek vannak olyan szörnyű emlékei, melyek a kisiskolás időszakra emlékeztetnek. Szinte nincsen gyermek, akit ne csúfolnának túlsúlya, avagy szétálló fülei miatt. A helyzet egyre romlik az idő előre haladásával, hiszen a középiskolai évek azzal telnek, hogyan győzzük le a tőlünk szebb és csinosabb lányok kritikus tekintetét, megjegyzéseit. A plasztikai sebészet segítségére nem csak a nők, hanem a férfiak is egyre inkább rászorulnak. Ennek ellenére a leggyakoribb műtétek a különböző közúti balesetek áldozatait érintik.

Minden esetben az elhatározás nagyon fontos tényező. Ha valaki nincsen megelégedve például a mellméretével, először meg kell fogalmazódnia benne, hogyan tovább. Képes-e legyőzni ennek a problémának a következményeit. Leggyakoribb esetben pszichológushoz fordulnak először a páciensek, mert nem merik megbeszélni barátaikkal és családtagjaikkal a gondjaikat. Ez nem feltétlenül probléma, hiszen egy pszichológus rá tud vezetni a megfelelő megoldásra. Amennyiben sikerül az elhatározást meghozni és felkeressük a plasztikai sebészt, akkor még mindig meggondolhatjuk magunkat.

 

A leginkább optimális az az állapot, amikor pszichológus segítségével döntünk és a műtét után folytatjuk a lelki kezelést. Hiszen gyakran előfordul, hogy a régóta óhajtott nagyobb mell megszerzése nem feltétlenül hozza meg a várt pozitív lelki közérzetet.

 

A műtétek szerteágazóak, célozhatják arcunkat, melleinket, az egész testünket. Az arc a leginkább érzékeny pontunk, hiszen ez az a része testünknek, mely mindenki számára azonnal megadja az első benyomást. Ha arcunk rendben van, akkor sokkal nagyobb az önbizalmunk, ekkor már az esetleges túlsúly sem lehet akadálya a jó kommunikációnak.
Arcunkat eltakarni nem tudjuk, számtalan esetben a probléma külső szemlélő szempontjából csak minimális, de ha a lelki hátterét jobban megvizsgáljuk, rájövünk, hogy erőteljes önértékelési zavar állhat a probléma mögött.

 

Sok esetben a család gyakorolt értelmetlen lelki nyomást a páciensre és ezért érzi tökéletlennek testét. Ebben az esetben a legnehezebb műtét nélkül megoldani a problémát. Egy sikeres műtét a több évig tartó lelki küzdelmet is képes lezárni és úgy érezheti a páciens, hogy az egész életét újra kezdheti Ez az esetek többségében így is történik. Nem érdemes felesleges szorongással elrontani a hangulatunkat. Egy radikális változtatás akár egy új életszemléletet is megalapozhat.

Boldog nő

 

A párkapcsolati problémák mögött is gyakran meghúzódhatnak kisebb vagy súlyosabb testi esztétikai problémák. Kiemelten gyakoriak az utóbbi időben az intimplasztikai műtétek.
A plasztikai sebészet már hazánkban is egyre inkább elfogadott és alkalmazott tudomány, mely számos esetben emberi életeket menthet meg.
Klinikánkon számos műtétet biztonságos és modern technológiákat alkalmazva elvégeznek, csak meg kell hoznia a döntést. Ha bizonytalan, akkor is érdemes ellátogatni hozzánk és megfontolni ajánlatunkat. Egy konzultáció segíthet a végleges döntésben.