Fenékplasztika

A legtöbb esetben csak fenék nagyobbításról van szó, mely a fenék implantatum behelyezésével történő nagyobbítását jelentik. Az utóbbi időben híres színésznők fenekéhez hasonló feneket egyre több nő szeretne magának világszerte. Nem csoda, hogy az egyik legnépszerűbb plasztikai sebészeti kérés.  

Fenékplasztika

A műtét lényege egy -egy speciálisan erre a célra gyártott implantatum behelyezése a fenék izomzata alá. A műtétet csak is altatásban végzik, mely hasonfekvésben történik. A műtétet egy rutin kivizsgálás- EKG, vérvétel- kell, hogy megelőzze. A megfelelő méretű implantátumok kiválasztása a plasztikai műtét előtti személyes konzultáció alkalmával történik. Nagyon fontos a műtét előtti tervezés és berajzolás, mely nagyban segít a műtét tökéletes kivitelezésében. A metszés a középvonalban a farredők között fut és vékony, alig látható heggel gyógyul meg. Innen jól feltárhatóvá válik mindkét oldalon a fenékizomzat, és kiképezhető a sebüreg, ahova az implantatum kerülni fog. Ha nem ügyelnek a gondos vérzéscsillapításra, akkor gyakoriak lehetnek a szövődmények. Természetesen e mellett fenékplasztika esetén mindig alkalmaznak antibiotikum profilaxist is.  A megfelelő üreg kialakítása után az implantatum behelyezésével kialakítják a fenék  harmonikus formáját és méretét egyaránt. A jól sikerült műtét garantálja pácienseink elégedettségét.

 

A fenékplasztika az esetek többségében sosem csupán egy műtét, általában kombinálható egyéb esztétikai műtétekkel is, ilyen  például a zsírszívás és a saját zsír átültetés.

 

Nagyon nagy előnye az eljárásnak, hogy műtét után a sebfájdalom nem jelentős, a páciensek inkább „izomláz-szerű” érzésről számolnak be. Főként az első héten, de egy ideig mindenképpen fontos a fizikai kímélet. Ilyen esetekben néhány hétig javasolják a zsírszívásnál már jól bevált rugalmas, szorító nadrágok viselését. Ez a páciens számára nem kényelmetlen, hiszen teljes komfortot biztosít.  A fizikai munka, sporttevékenység az első hetekben kerülendők. A könnyedebb, finomabb sportokat 4 hét után fokozatosan elkezdheti a páciens, de a teljes fizikai megterheléstől legalább 6 hétig tartózkodni kell. Elterjedt a fenékplasztikával kapcsolatos tévhit, miszerint a műtét után fájdalmas az ülés. Ez nem igaz, a fenékplasztika után sebgyógyulást követően az ülés nem fájdalmas, nem kellemetlen, hiszen az implantátumot a fenéknagyobbítás során a gluteus izomzat közé és nem az ülőgumóhoz helyezik.