Lakberendezés Budapesten-trükkök arra, hogy hogyan dobjuk fel a lakásunkat

Lakberendezés Budapesten-trükkök arra, hogy hogyan dobjuk fel a lakásunkat

Itt az ősz, itt van újra, és a mai téma lehetne egy kis ismertetés a lakberendezős praktikákat illetően. Minden lakás egyedi, nincsen két egyforma adottságait, stílusát, berendezéseit, elrendezését, színvilágát tekintve. Mindenki próbál igyekezni, hogy kihozza a lehetőségekből legjobbat, legtöbbet, ez azonban nem mindig egyszerű feladat.

Nagy odafigyelést és talán egy kis hozzáértést is igényel az, hogy mit mivel tudunk párosítani, mihez mi illik, milyen stílusjegyeket ne variáljunk hozzá nem illővel. Budapest két lakberendezési alternatívát is tud számunkra nyújtani.

Az első tanácsunk azoknak szól, akik polgári lakásban élik mindennapjaikat. Lakberendezés szempontból az lenne a javaslat az ilyen lakásban élők számára, hogy klasszikus stílussal alakítsák ki otthonukat, legyenek antik és eredeti tárgyak, bútorok. Nagyot tudnak dobni a lakás kinézetén a fa készítésű dolgok. Érdemes az üvegasztal beszerzésének gondolatát is újragondolni.

Most ejtsünk szót azokról is, akik új építésű házban, lakásban laknak, ott élik a mindennapi életüket.

Természetesen itt is adottak az lehetőségek, hogy a finom elegancia stílusjegyeit alkalmazzuk, ami illeszkedik, és nagyon jól passzol a lakásunk adottságaihoz. Modern és fiatalos külsőt tud kölcsönözni a szeretett otthonuknak. Ezeknél a modern stílusoknál megfigyelhető az úgynevezett letisztultság, átláthatóság, az egyszerű, de nagyszerű jellemvonások, és nem utolsó sorban nagyon ízlésesen tud kinézni. Szögletes, letisztult vonalak Barcelona modern belvárosát idézheti számunkra, amely modern stílusával egészen egyedülálló és szeretett stílus.

Aki azon töri a fejét, hogy szeretné újragondolni lakása stílusát, szeretné átrendezni azt, sok esetben nem tudják, hogy miképpen és hogyan álljanak is hozzá. Felüti a fejét az a kérdés is, hogy akkor melyik helyiséggel is kezdjük az átalakítást? Véleményem szerint érdemes a konyhával kezdeni a tervezett átváltoztatást. Hogy miért? Erre egyszerű a válasz: sok esetben a konyha az a helység az otthonukban, ahol a legtöbb időt tölti az ember, ott főzünk, ott eszünk, ott beszélgetünk. Miért is ne kezdenénk ezzel a hellyel, mikor itt tartózkodunk a legtöbbet.

Nagyszerű napindító lehet egy szép konyhában megreggelizni, beszélgetni munkába-iskolába indulás előtt. Sokan attól tartanak a lakberendezés, felújítás gondolatának, tervezgetése kapcsán, hogy ez drága procedúra lehet, azonban ezt meg kell cáfolnunk. Már vannak olyan praktikák, hogy jóval kevesebb anyagi ráfordítás is elegendő ahhoz, hogy újszerűt varázsoljunk otthonunkból. Nézzünk is meg pár ötletet, hogy miképpen tudjuk ezt kivitelezni.

Adott egy idősebb konyha, aminek kinézetén könnyedén tudunk változtatni, fiatalosabb,trendibb stílust adva neki. Lehetséges, hogy nem teljesen fogja azt feledtetni, hogy a régi konyhában vagyunk, de igenis meg tudjuk újítani, szebbé, esztétikusabbá tudjuk tenni csupán pár lépéssel.

Ha már csak egy másik színt kenünk fel a falra, már azzal is fantasztikus eredményt tudunk elérni, főleg akkor, ha nem félünk a merészebb, erősebb színtől vagy akár színektől. Ha belegondolunk, egy vagy két vödör festék nem egy egetverően nagy összeg. Sőt, nincs az sehol sem megírva, hogy bútorainkat, eszközeinket nem lehet új színnel felruházni, tehát bátran nekiállhatunk azok beszínezéséhez is. A fantázia szabhat csak határt, merjünk merészek lenni, és ne ódzkodjunk az újtól!

Ha van ablaka a konyhának, esetleg ott is lecserélhetjük a függönyt más színre, vagy ha eddig nem volt függöny, akkor vegyünk egyet. Ha kicsit merészebbek vagyunk, akkor próbáljuk elrugaszkodni a sablon színektől, merjünk figyelemfelkeltőbb, vagányabb színárnyalatot választani. Ne felejtsük el azt sem, hogy tudományosan már bebizonyított az is, hogy a színek nagy hatással vannak az emberek lelki világára. Érdemes ennek is utánajárni, hogy mely szín milyen hangulatot tud előidézni, illetve miképpen hat ránk pl. a zöld szín. Az köztudottan nyugtat.

Végszóként csak annyit szeretnék említeni, hogy a megoldás a színek használatában rejlik, merjünk változtatni, játszani a színkompozíciókkal. Az eredmény olyannyira lenyűgözhet bennünket, hogy nem is gondolnánk.