Zsírleszívás

Nagyon gyakran, talán a leggyakrabban alkalmazott eljárás a nyugati országokban a bőr alatti zsír leszívása. Az eljárás csak a felületes szemlélőnek tűnik egyszerűnek, az igazság az, hogy egy komplex, közepes nagyságrendű műtétről van szó.

 

A zsírleszívás eljárásait egész testre kiterjedő nagy területen, fogyókúra helyett nem alkalmazzák. Több, mint három liter zsír leszívása nem ajánlatos, mert veszélyeztetheti az egészséget. Ez nemzetközileg elfogadott tény.  A módszer leginkább kisebb területek kontúrjának korrekciójára hatásos. Főleg az alhas, a csípő, a tomportáj, a derék és a comb egy-egy területén érhetünk el látványos eredményeket. 

 

Kövér ember, zsírleszívás a megoldás 

A fogyókúra után körülhatárolt területen még mindig elődomborodó zsír eltávolítása is sikeres lehet. A műtéti terhelés és kockázat valójában az egyszerre operált testfelület méretével arányos, nem pedig a leszívott zsír mennyiségével. 
Ritka, de ideális esetben zsírszívás elvégezhető ambuláns beavatkozásként helyi érzéstelenítésben. A műtétet igen kicsiny (1 cm-es) rejtett metszésből operálják. Az adott testtájon rugalmas testszorító viselése javasolt a műtét után néhány hétig. 
Mivel a szívással a zsírsejteket is eltávolítjuk az érintett területről, így eredménye tartós. .Még jelentős hízás esetén is megmaradnak a kialakított testarányok, vagyis a kezelt területen nincs túlhízás.

 

A technika hirtelen fejlődésével a plasztikai sebészek eszköztára is gyorsan tágult. Megjelent az ultrahangos zsírszívás, mely igazán csak az utóbbi évek során került bevezetésre hazánkban. A zsírleszívás menetét nem a hagyományos ultrahangos vizsgálathoz kell hasonlónak gondolnunk. .A műtét leginkább a standard zsírszívásnál alkalmazott műtéti eljáráshoz hasonlít. Ez az eszköz a sebész számára fizikailag könnyebbé teszi a beavatkozást. Emiatt finomabb, egyenletesebb felszínt és végeredményt tudnak vele elérni, és érzékenyebb területek formázására is sor kerülhet. Ma már a boka, térd, lábszár, toka átformálása is rutin beavatkozásaink közé tartozik.